ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Meggyszósz

2010. március 23. - Dyna 122

4rli57h0unktq6aajp5.jpgHozzávalók: 1/2 kg kimagozott meggy, 4 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor,  késhegynyi fahéj, 1-2 evőkanál olaj, 1 kávéskanál liszt, 2 dl víz

A felforrósított olajra rátesszük a kimagozott meggyet, megszórjuk a 4 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral, fahéjjal, átforgatjuk (hogy a cukor egy picit karamellizálódjon, a megy pedig levet eresszen). Ezután felöntjük 2 dl vízzel, és pár percig még főzzük.

Ekkor a kávéskanál lisztből habarást készítünk, ezt ráöntjük, átforraljuk és kész is a mártás.

Lehűtve pecsenyehúsok mellé kitűnő, már aki szereti a sósat (hús) és az édes-savanykás keveréket (meggymártás).

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr381861995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.