ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Tejfölös paradicsom zöldpaprikás rántottával

2010. március 23. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 12 közepes paradicsom, 4 húsos zöldpaprika, 1 fej saláta, 8 tojás, 1 csokor metélőhagyma, 1/2 citrom, cukor, só, bors, 1 ek. olaj
 
Elkészítése:
 
A paradicsomokat megtisztítjuk és lapjában kettévágva üveg- vagy porcelántálon a zöld salátalevelekre rakjuk úgy, hogy a vágott felület legyen felül. Megsózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és metélőhagymával. Citromlével ízesítjük.
 
A tejfölt csipetnyi cukorral ízesítjük, majd ráöntjük a paradicsomokra. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
 
Közvetlenül a tálalás előtt elkészítjük a zöldpaprikás rántottát. A zöldpaprikákat vékony szeletekre vágjuk, kevés zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felvert, sózott tojásokat. Az egészet összekeverjük.
 
A rántottát forrón tálaljuk a hideg, tejfölös paradicsom mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr321862871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.