ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mézes-marcipános csiga

2010. március 25. - Dyna 122
Hozzávalók a tésztához: 15 dkg méz, 10 dkg vaj, 1 kk. szódabikarbóna, 27,5 dkg liszt, 1 kk. reszelt narancshéj, 1/2-1/2 kk. szegfűszeg és fahéj; a töltelékhez: 30 dkg marcipán, 7,5 dkg porcukor, 10 dkg cukrozott citromhéj; a tetejére: 5 ek. méz, 2 ek. vaj, 3 ek. narancslé, 10 dkg lehéjazott mandula
 
Elkészítése:
 
Felmelegítjük a mézet a vajjal, majd hűlni hagyjuk. A szódabikrabónát 2 evőkanál vízben feloldjuk. A lisztben elkeverjük a fűszereket, majd a mézzel és a feloldott szódabikarbónával sima tésztát gyúrunk, és szobahőmérsékleten egy napig állni hagyjuk.
 
Átgyúrjuk és 30 x 40 cm-es téglalappá nyújtjuk.
 
A marcipánt összegyúrjuk a porcukorral és szintén 30 x 40 cm-esre nyújtjuk, majd a tésztára fektetjük. Megszórjuk a felaprított, cukrozott citromhéjjal, hosszában félbevágjuk és rolád módjára feltekerjük.
 
Mindkét tekercsből 25-25 szeletet vágunk. A csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
 
A mézet felolvasztjuk a vajjal és a narancslével, majd állandó keverés mellett 10 percig főzzük. A kihűlt csigákra kenjük és megszórjuk a felaprított mandulával.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr291868917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.