ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Báránykaraj

2010. március 26. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg paradicsom, 4 mogyoróhagyma, 25 dkg édeskömény, 3 evőkanál olívaolaj, bors, só, 1,75 dl húsleves, 3 gerezd fokhagyma, 6 dupla báránykaraj, 1 evőkanál vaj, 5 dkg előző napi fehérkenyér, 6 dkg aprított mandula
 

A paradicsom húsát apróra vágjuk, a mogyoróhagymát feldaraboljuk, az édesköményt vékony csíkokra vágjuk.

Két evőkanál olajat felforrósítunk, a hagymát és az édesköményt megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a paradicsomot, és fedő alatt megpároljuk. Felöntjük húslevessel, és az egészet 5 percig gyenge tűzön főzzük. Sózzuk, borsozzuk.

A zúzott fokhagymát a sóval és a borssal elkeverjük, majd bedörzsöljük vele a hússzeleteket.

A maradék olajat a vajjal felforrósítjuk, a húst erős lángon mindkét oldalán 2 percig sütjük.

A kenyeret szétmorzsoljuk, és a mandulával a hús zsírjában megpirítjuk.

A karajszeleteket a zöldséggel és a mandulás morzsával elrendezzük a tányéron, főtt tésztával kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr501870138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.