ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Hagymás-kakaós csirke

2010. március 26. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 8 hagyma, olívaolaj, 5 dkg szalonna, egy 1,5 kg-os feldarabolt csirke, 2,5 dkg vaj, cayenne bors, só, bors, 1 kupica vodka, 3 dkg kakaó, fél pohár vörösbor, liszt
 
A hagymát kockákra vágott szalonnával egy kis olajban megpirítjuk.
 
A húsdarabokat lisztben megforgatjuk és egy másik edényben vajon kisütjük. Amikor mindkét oldaluk megpirult, sózzuk és megszórjuk a cayenne borssal.

A hagymát és a szalonnát a húshoz adjuk, hozzáöntjük a vodkát és elpárologtatjuk. Egy fakanállal megforgatjuk.
 
Egy harmadik edényben felmelegítjük a bort, hozzáadjuk a kakaót és jól elkeverjük.

A kakakómártást a csirkehúsra öntjük, lefedjük és lassú tűzön kevergetve sütjük.
 
Amikor kész, a húst egy tálcára helyezzük, köré hagymát teszünk.
 
Egy kis melegvízzel felöntjük a mártást, majd zöldségpasszírozón áttörjük és a csirkehúsra öntjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr41871628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.