ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Kukorica-krémleves zöldborsóval

2010. március 28. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg mélyhűtött zöldborsó, só, 40 deka konzerv kukorica, 1 ek. liszt, késhegynyi pirospaprika, 2 dl tejföl

Elkészítése:

A zöldborsót 1 liter enyhén sós vízben, lefödve kb. 15 percig főzzük.

A konzerv kukoricát levével együtt összeturmixoljuk.

A megfőtt zöldborsó felét szintén áttörjük, és leszűrt főzővizével együtt egy fazékba öntjük. Felforraljuk, és hozzáadjuk a maradék borsót és a kukoricapürét, majd 10 percig főzzük.

A lisztet, a pirospaprikát és fél deci vizet összekeverünk a tejföllel, és a forrásban lévő levesbe csurgatjuk.

Épp csak 1-2 percig forraljuk, majd tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr381874402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.