ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mandulás répatorta

2010. március 30. - Dyna 122

Hozzávalók: 2 citrom reszelt héja és leve, 30 dkg sárgarépa, 5 tojás, 25 dkg cukor, 8 dkg liszt, 3 kk. sütőpor, 25 dkg darált mandula, 4 ek. mandulaszirom (vagy szálasra vágott mandula), 20 dkg porcukor, 14 db marcipánrépa

Elkészítése:

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal és 3 evőkanál citromlével, majd hozzáadjuk a sütőporral együtt átszitált lisztet, a darált mandulát és a kockára vágott, vagy gorombán lereszelt sárgarépát is.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és azt is óvatosan a masszába forgatjuk. A tésztát egy margarinnal kikent és belisztezett 26 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformába simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben 55-60 percig sütjük. A formában hűlni hagyjuk, majd egy rácsra borítva egészen kihűtjük.

A porcukrot a maradék citromlével simára keverjük, majd egyenletesen elosztjuk a tortán. A mandulaszirmokat zsiradék nélkül megpirítjuk és a torta oldalára szórjuk, a tetejét pedig marcipánrépákkal díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr651882479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.