ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Piskótatekercses túrótorta (Vacsoracsata)

2010. március 30. - Dyna 122

Hozzávalók: 1/2 kg túró, tejszínhab, 50 dkg eper, piskótatekercs, fél narancs lereszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, 1 üveg eperlekvár, porcukor ízlés szerint

Kenjük meg a piskótalapot eperlekvárral, majd göngyöljük fel. Tekerjük egy fóliába és hagyjuk állni egy órán keresztül. 

Addig egy másik edénybe keverjük össze a túrót a narancshéjjal, vaníliás cukorral, porcukorral és a feldarabolt eperrel.

Szeleteljük fel a piskótatekercset ujjnyi vastagságúra, majd béleljük ki vele a félgömb alakú tálat. A közepét töltsük meg túrós töltelékkel, majd tegyük a hűtőszekrénybe legalább három órára.

Tálaláskor vágjunk belőle cikkeket, helyezzük nagy tányérra, majd friss eperszemekkel és tejszínhabbal dekoráljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr181880511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.