ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Trópusi sült ananász fagylalttal (Bárdosi Sándor, Vacsoracsata)

2010. március 31. - Dyna 122

Hozzávalók: 2-3 db érett ananász, 1 dl rum, 3-4 evőkanál cukor, 1 evőkanál vaj, 1 doboz vanília fagylalt

Az ananászokat hosszában vágjuk kétfelé, majd egy kis kés segítségével faragjuk ki belőle a gyümölcshúst. A kifaragott gyümölcshúst vágjuk falatnyi darabokra.

Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a cukrot, majd ha barnulni kezd, tegyük bele a vajat és a gyümölcsdarabokat. Pár percig pirítsuk, utána öntsük rá a rumot. Keverjük össze, utána tálaljuk vissza a kifaragott ananászba.

Tetejére kanalazzunk a fagylaltot.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr21884378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.