ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Libamáj terrine (Péter Szabó Szilvi, Vacsoracsata)

2010. április 03. - Dyna 122

Hozzávalók (6 személyre): 0,70 kg libamáj, 0,25 l főzőtejszín, 0,05 kg zselatin, 0,02 kg só, 0,005 kg majoránna, 0,002 kg őrölt feketebors, 0,05 l tokaji bor, 0,02 l konyak, 0,20 kg lekvár

A libamájat egy centis kockákra vágjuk, beletesszük egy tálba, majd hozzáadjuk a tejszínt, a zselatint, a fűszereket, a bort és a konyakot. Ezeket összekeverjük, és egy alufóliával kibélelt, olajozott őzgerincformába öntjük. A tetejét egyenletesen elsimítjuk.

Előmelegített sütőben 160 fokon egy órán keresztül sütjük. Majd, amikor kihűlt, a hűtőben kidermesztjük.

A formából és az alufóliából kivéve felszeleteljük, végül lekvárral és pirítóssal tálaljuk, gyümölcsökkel díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr331891487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.