ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Datolyás cipók

2010. április 04. - Dyna 122
Hozzávalók: 30 dkg búzaliszt, 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 7 dl tej, 1 evőkanál cukor, fél teáskanál só, 1 csomag szárított élesztő, 2 evőkanál olívaolaj, 15 dkg datolya

Tegyük dagasztóedénybe a liszteket, szórjuk rá a szárított élesztőt, a sót és a cukrot. Csorgassuk rá az olívaolajat, majd kapcsoljuk be a keverőt. Kis adagokban csorgassuk hozzá a langyos tejet is. Öt percig dagasszuk, majd adjuk hozzá a kimagozott és félbevágott datolyát. Keverjük még egy percig, utána tegyük a tésztát langyos helyre. Takarjuk le, és várjunk vele, míg kétszeresére duzzad.
 
Borítsuk liszttel megszórt deszkára, gyúrjuk jól át, és vágjuk 15 egyforma darabba. A tésztadarabokat gyúrjuk át, és közben formázzuk hosszúkás alakúra. Tegyük sütőlapra, tetejét késsel ferdén vágjuk be, és kelesszük még 15 percig.

Előmelegített sütőben 180 °C fokon 20-25 percig süssük.

* Pástétomokhoz, krémsajthoz és krémlevesekhez is kínálhatjuk. Ha felhasználás előtt forró sütőben felmelegítjük, még finomabb. Az előre elkészített cipókat le is fagyaszthatjuk, de akkor felhasználás előtt fél órával vegyük ki a mélyhűtőből.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr961893441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása