ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Dorozsmai molnárponty

2010. április 04. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg pontyfilé, só, bors, 1 közepes fej hagyma, 20 dkg csiperkegomba, 2 nagyobb zöldpaprika, 3 közepes paradicsom, 1 kis csokor kapor, 5 dkg füstölt szalonna, 1 kk. pirospaprika, 2+2 dl tejföl, 40 dkg csuszatészta, 2-3 ek. liszt, 4 ek. olaj
 
Elkészítése:
 
A pontyfiléket sűrűn bevagdaljuk, tenyérnyi szeletekre vágjuk, és meghintjük egy kevés sóval.
 
A szalonnát apróra felkockázzuk, megsütjük, a pörcöket kiszedjük. Zsírjában megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, elkeverjük a pirospaprikával, fél deci vízzel, egy kevés sóval, és összeforraljuk.
 
Beletesszük a vékony szeletekre vágott gombát, a felkarikázott zöldpaprikát és a gerezdekre vágott paradicsomot, fedő alatt puhára pároljuk, végül összeforraljuk 2 deci tejföllel és a felaprított kaporral.
 
Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, a gombapaprikásba csúsztatjuk, és melegen tartjuk.
 
A haldarabokat lisztbe forgatjuk, és pirosra sütjük.
 
A tésztát tálra terítjük, megszórjuk a szalonnapörccel, tetejére rendezzük a halszeleteket, és meglocsoljuk a maradék felforrósított tejföllel.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr641894079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása