ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Kolbászos paprikás krumpli

2010. április 04. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg burgonya, fél szál kolbász, 15 dkg húsos császárszalonna, 2 fej közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál köménymag, 1 kiskanál pirospaprika, 1 evőkanál nem túl erős paprikakrém, 1-1 db paprika és paradicsom, 1-2 evőkanál só

A szalonnát vékony csíkokra, a megtisztított vöröshagymát szeletekre vágjuk.

A szalonnát kiolvasztjuk, majd zsírjában megfuttatjuk a hagymát.

A zúzott fokhagymát és a köménymagot belekeverjük, a pirospaprikával meghintjük, és egy kevés vizet öntünk rá. A paprikakrémet, a fölaprított paprikát és paradicsomot hozzáadjuk, megsózzuk.

A burgonyát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a paprikás lébe szórjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje.

Többször óvatosan megkeverjük, lefödjük, és kb. 35 perc alatt megpuhítjuk.

Karikákra vágott kolbászt főzünk bele.


* Még finomabb, ha a fölkarikázott kolbász kissé megpirítva kerül az ételbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr381893445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.