ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Szegedi gulyás csirke

2010. április 04. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: kb. 40 dkg-os konyhakész csirke, 10-15 dkg vegyeszöldség, 1-2 gerezd fokhagyma, kevés pirospaprika, 10 dkg liszt, 1 tojás, fél kg burgonya, 3 zöldpaprika, só, hagyma, kevés köménymag

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük. Hozzátesszük az összevágott fokhagymát, köménymagot és zsírjára pirítjuk.

Ezután beletesszük a feldarabolt csirkét, a májjal, zúzával együtt. Megsózzuk, fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Ha kell, időnként egyszer - egyszer kevés vízzel felengedjük. Ha már majdnem puha a csirke, zsírjára pirítjuk.

Ezután beletesszük a kisebb kockákra vágott burgonyát, kis darabokra vágott zöldpaprikát, kockára vágott - megfőzött! - vegyeszöldséget, a főzőlevével együtt. Úgy engedjük fel, hogy a gulyásnak kb 3 dl levese legyen személyenként. Együtt puhára főzzük, utána ízesítjük, és meleg leveses tálban tálaljuk.

A lisztből a tojással csipetkét készítünk, külön vízben kifőzzük. Ezt tesszük a gulyáshoz. A tetejét meghintjük karikára vágott zöldpaprikával.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr451894075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása