ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Pontyszelet burgonyán sütve

2010. április 06. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 1,2 kg ponty, 60 dkg burgonya, 15 dkg főtt rizs, 20 dkg vaj, 2 dl tejföl, 1 kk. pirospaprika, 3 dkg só, 1 kk. finomra vágott zöldpetrezselyem
 

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, és egyenlő hosszú szeletekre vágjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, belerakjuk a burgonyát és a főtt rizst, meglocsoljuk olvasztott vajjal, megsózzuk, és mérsékelten forró sütőbe téve félig megsütjük.

Ezalatt a halat megtisztítjuk, felszeleteljük és megsózzuk, majd a félig megsült burgonyára rakosgatjuk, meghintjük egy kis paprikával, a finomra vágott zöldpetrezselyemmel, ráöntjük a tejfölt, és rádaraboljuk a vajat.

Visszatesszük a mérsékelten meleg sütőbe, és 25--30 perc alatt puhára sütjük a halszeleteket.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr231899408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.