ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Tárkonyos bableves füstölt csülökkel

2010. április 06. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg szárazbab, 1 füstölt csülök, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 2 dl tejföl, 1 ek. liszt, 1 csokor petrezselyem, 1 tk. tárkony, 2 ek. ecet
 

Elkészítése:

A babot beáztatjuk, a csülköt megmossuk, és hideg vízbe áztatjuk.

A megtisztított hagymát, fokhagymát apróra vágjuk. A zöldségeket megmossuk és felkarikázzuk.

A csülköt hideg vízben feltesszük főni, majd addig főzzük, amíg a csontról könnyen leválik. Ekkor kivesszük a levéből, hűlni hagyjuk és apró kockákra vágva melegen tartjuk.

A csülök főzőlevébe beletesszük a babot, lassú forralással félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a zöldségeket, letakarjuk, és puhára főzzük.

A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.

A tejfölt a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a petrezselymet, tárkonyt, borsot, az ecetet és behabarjuk.

Hozzáadjuk a csülköt, összeforraljuk és forrón tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr711898527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.