ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Fejes saláta a tavasz ízeivel

2010. április 07. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 2 fejes saláta, 20 dkg hónapos retek, 20 dkg ementáli sajt, 10 dkg újhagyma, 15 dkg majonéz, 1 citrom, 3 dkg mustár, 5 cl fehérbor, 1 főtt tojás, őrölt fehér bors, só
 
Elkészítése:
 
A fejes salátát megmossuk, jól lecsepegtetjük, szárazra itatjuk és apró darabokra tépjük. További felhasználásig hűtőszekrénybe tesszük.
 
A retket megtisztítjuk és a sajttal együtt vékony csíkokra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk.
 
Keverőtálba tesszük a majonézt, sóval, szűrt citromlével, őrölt fehér borssal, mustárral, kevés fehérborral ízesítjük és habverővel simára keverjük. Az öntetet a fejes salátával, a retekkel, az újhagymával és a sajttal óvatosan összekeverjük, majd hűtőszekrénybe tesszük.
 
Tálaláskor tetejét finomra vágott főtt tojással és reszelt sajttal bőven megszórjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr772136674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.