ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Csőben sült hal

2010. április 09. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 5 dl tej, 75 dkg halfilé, 25 dkg vaj, 1 ek. mustár, só, 4 ek. liszt, 2 főtt tojás, 1 kg krumpli

Elkészítése:

A tejet felhevítjük és beletesszük a halszeleteket. A tüzet kikapcsoljuk alatta, és így pároljuk a halat, majd leszűrjük.

12,5 deka vajat felolvasztunk egy serpenyőben, kissé megpirítjuk benne a lisztet, hozzáadjuk a mustárt, majd felöntjük a tejjel, amiben a hal főtt.

Egy kivajazott tűzálló tálban elrendezzük a halat és a cikkekre vágott tojást, majd leöntjük a mustáros mártással.

A krumplit meghámozzuk, megfőzzük, cikkekre vágjuk, majd összekeverjük 4 evőkanálnyi felhevített vajjal.

Elosztjuk a hal tetején, rámorzsoljuk a maradék vajat és 200 fokos sütőben 20 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr601906640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.