ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Narancsos madártej

2010. április 12. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 2 narancs, 8 dl tej, 4 tojás, 1 ek. liszt, 1 dl jaffaszörp (narancsszirup), 15 dkg cukor
 
Elkészítése:
 
Az alaposan megmosott narancsok héját lereszeljük, és 1 deci vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Beletesszük a tejbe, és 5 deka cukorral együtt felforraljuk.
 
Közben a tojások fehérjéből kemény habot verünk és kanállal galuskákat szaggatunk a forró tejbe. A habgaluskák mindkét felét fél-fél percig főzzük, majd szűrőkanállal tálba szedjük.
 
Egy tálban simára keverjük a tojássárgákat a maradék cukorral, a narancssziruppal és a liszttel, majd állandó keverés mellett belefőzzük a tejbe.
 
Amikor kihűlt, tálba töltjük, a tetejére ültetjük a habgaluskákat, és mindegyikre egy-egy narancsszeletet teszünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr661914050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.