ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Serpenyős hal

2010. április 12. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 60 kg tőkehalfilé, 2 evőkanál citromlé, só, bors, 80 dkg héjában főtt krumpli, 3 vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csokor petrezselyemzöld, 4 tojás, 1,5 dl tejszín, 2 teáskanál mustár, 1 evőkanál olaj
 
A halfilét feldaraboljuk, a citromlével, sóval, borssal ízesítjük.
 
A krumplit meghámozzuk, majd felkockázzuk, a szalonnát feldaraboljuk, a petrezselymet pedig összeaprítjuk.
 
A tojást, tejszínt, és a mustárt elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a petrezselyem felét.
 
A halat egy serpenyőben olajban kisütjük.
 
A szalonnát ropogósra pirítjuk, majd a hagymát üvegesre pároljuk, beletesszük a krumplit, és együtt sütjük. Hozzákeverjük a halat, sózzuk, borsozzuk.
 
A tojásos masszát a krumplira öntjük, lefedjük és készre sütjük, tálalás előtt megszórjuk a petrezselyemmel.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr771914122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.