ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Kemencében sült túrós csusza házi készítésű tésztából (Ördög Nóri, Vacsoracsata)

2010. április 16. - Dyna 122

Hozzávalók 4-5 személyre: 30 dkg liszt, 2 db tojás, só, túró, tejföl, házi sonka

Elkészítési mód:

A liszt, a tojássárgája és némi víz felhasználásával gyúrjunk kemény tésztát, majd hagyjuk pihenni.

Közben a házi túrót egy kis tejföllel keverjük össze és ízlés szerint sóval ízesítsük.

A tésztát gyúródeszkán sodrófa segítségével nyújtsuk vékonyra és hagyjuk száradni. Érdemes ezt egy nappal korábban megtenni, mert így van ideje a tésztának teljesen kiszáradni. Ha nincs időnk kivárni a teljes száradást, akkor csíkozzuk fel a tésztalapot.

A tésztát a szokásos módon főzzük meg, miközben a házi sonkát felkockázzuk és serpenyőben megpirítjuk.

A kifőzött tésztát keverjük össze túróval, tegyük egy tűzálló tálba, a tetejére pedig szórjunk pörcöket és az egészet süssük össze egy felfűtött kemencében. Majd tejföllel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr951926814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása