ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Tejfölös-kapros gombóc

2010. április 17. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg főtt burgonya, 5 dkg búzadra, 5 + 10 dkg margarin, 2 tojás, kevés só, 3 dl tejföl, ételízesítőpor, 2 csokor kapor, reszelt sajt
 
Elkészítése:
 
Az áttört és kihűlt burgonyához adjuk a grízt, az 5 dkg margarint, a tojásokat, és kevés sóval alaposan összegyúrjuk. A masszából apró gombócokat formálunk, és 2 liter enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd jól lecsöpögtetjük.
 
Egy mélyebb tűzálló tálban a tejfölt kikeverjük 10 dkg margarinnal és az ételíesítőporral, és épp csak felforraljuk. A gombócokat beleforgatjuk, és meghintjük a felaprított kaporral és a reszelt sajttal.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr661928975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.