ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Hagymás burgonyalángos

2010. április 19. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg burgonya, 35 dkg liszt, 10 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojás, 1 dkg élesztő, olaj, só
 
Elkészítése:
 
Egy maroknyi lisztet elkeverünk az élesztővel és 1 deci langyos vízzel, majd meleg helyen megkelesztjük. Közben a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd áttörjük.

A lereszelt vöröshagymát és fokhagymát a kovásszal, a tojások sárgájával, a liszttel, a burgonyával, kissé megsózva jól összedolgozzuk. A tésztát negyed óráig pihentetjük, majd kiszaggatjuk és forró olajban a lángosok mindkét oldalát kisütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr11934018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.