ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Káposztás krumplilángos

2010. április 19. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg krumpli, 1 fej vöröshagyma, 50 dkg savanyú káposzta, 2 tojás, 2 evőkanál liszt, só, bors, őrölt kömény, 6 evőkanál olaj, 15 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejföl
 
Elkészítése:

A megmosott krumplit és a megtisztított hagymát finomra reszeljük.
Kinyomkodjuk a savanyú káposztát, és összeaprítva a krumplihoz adjuk.
 
A tojásokat felverjük, és a liszttel, sóval, borssal, valamint a köménnyel együtt a krumplimasszába keverjük.
 
Egy serpenyőben a szalonnát olajon ropogósra sütjük, lecsepegtetjük.
 
Lángosonként egy evőkanál tésztát teszünk a szalonnazsírba, s mindkét oldalát kisütjük. A lángosokat lecsöpögtetjük, és szalonnával, illetve tejföllel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr671934085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.