ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Lencsesólet

2010. április 19. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg lencse, 80 dkg füstölt hús, 2 nagy fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 2 ek. zsír, 2 babérlevél, 1 ek. pirospaprika, só

Elkészítése:

A lencsét a hússal együtt előző este beáztatjuk.

Másnap egy nagy római- vagy tűzálló tálba rakjuk a lencsét, a füstölt húst, rá az apróra vágott vöröshagymát, a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, és a zsírt. Csak szükség esetén sózzuk, mivel a füstölt húst már magában is sós. Leöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Felforraljuk és lefedve nagyon lassú tűzön 3-4 órán át főzzük. Ez történhet kemencében, sütőben, vagy a tűzhely lángján is.

Főzhetünk bele alaposan megmosott héjú tojásokat is, melyeket a végén felszeletelve a sóletre rakosgatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr601933599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.