ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Sörös marharagu

2010. április 19. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg sovány marhahús, 2 fej vöröshagyma, 3 dl barna sör, 4-5 szál sárgarépa, 1 kg apró krumpli, 1 evőkanál borecet, 1-2 babérlevél, 1 csokor zöldpetrezselyem, 3-4 evőkanál olaj, 1 kiskanál rozmaring (vagy majoranna), ízlés szerint só, bors, pirospaprika

Elkészítése:

A húst vágjuk kockákra, majd szórjuk meg sóval, és olajon alaposan pirítsuk meg. Vegyük ki, majd a visszamaradt olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Szórjuk meg a fűszerekkel, majd tegyük vissza a húst is, öntsük fel a sörrel és kevés vízzel.

Kis lángon főzzük 1,5 órát, ezután tegyük bele a feldarabolt répát és a krumplit, főzzük még 30 percig.


Bográcsban is elkészíthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr411934122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.