ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Tormakrémes sült makaróni

2010. április 19. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg makaróni, 7 dkg vaj, 7 dkg liszt, 7 dl tej, só, bors, 5-6 ek. tejszínes tormakrém, 30 dkg főtt, füstölt sonka, 3 főtt tojás, 10 dkg füstölt sajt
 
Elkészítése:
 
Enyhén sós vízben megfőzzük a makarónit. A sonkát felaprítjuk, a főtt tojást felkarikázzuk.
 
A tormakrémes besamelhez megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a lisztet, és kb. 2 percig kevergetve főzzük a vajas-lisztes alapot, majd folyamatosan kevergetve beleöntjük a tejet, és sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a tormakrémet. Sózzuk, megborsozzuk.
 
A makarónit leszűrjük, lecsepegtetjük, és összekeverjük a tormakrémes besamel háromnegyedével és a sonkával. A besameles-sonkás tészta felét belesimítjuk egy kivajazott, 20x30 cm-es sütőtálba, majd ráfektetjük egy sorba az összes tojáskarikát. Beborítjuk a tészta másik felével, majd rásimítjuk a félretett, sonkamentes tormás besamelt. Megszórjuk a reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt átsütjük.
 
Nagyobb kockákra vágva, zöldsalátával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr651934075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.