ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Keszthelyi karfiol

2010. április 22. - Dyna 122

Hozzávalók 2 személyre: 1 karfiol, 1 vöröshagyma, tej, 1 db zsemle, 1 dl tejföl, liszt, tojás, zsemlemorzsa, őrölt bors, olaj, só

Elkészítése:

Egy nagyobb fej karfiolt rózsáira szedünk és gyengén sós vízben puhára főzzük.
Ezután egy kisebb fej reszelt vöröshagymát olajban megfonnyasztunk, majd eldolgozzuk egy tejben áztatott és kicsavart zsemlével, a tejföllel, a karfiollal és egy tojással. Sóval, őrölt borssal ízesítjük és kis pogácsákat formázunk belőle.

Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban ropogósra sütjük.

Köretként, de tartármártással önálló ételként is tálalhatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr711942077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.