ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Pórés rétes

2010. április 22. - Dyna 122

Hozzávalók 4 rúdhoz: 1 csomag réteslap (8 lapos), 4 közepes póréhagyma, 3-4 ek. olaj, só, őrölt bors, 2 egész tojás + 3-4 tojás szétválasztott sárgája és fehérjéje, 2 ek. zsemlemorzsa, olaj a kenéshez

Elkészítése:

A póréhagymákat megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, és 3-4 evőkanál olajon, sóval, őrölt borssal jó puhára pároljuk. A póré annyi levet ereszt, hogy nem kell alá víz.

Ezután a tűzről levesszük, langyosra hűtjük, majd két egész tojással, 3-4 tojássárgájával, meg azok habbá vert fehérjéjével elkeverjük. (Ajánlatos bele két evőkanál zsemlemorzsát is tenni, az jól "köti".)

Egy réteslapot kiterítünk, olajjal megkenjük és ráteszünk egy másik lapot. A hosszanti oldalára egy csíkban rákenjük a pórés töltelék negyedét és a rétest összegöngyöljük. A többi lapot ugyanígy készítjük el, így végül négy szép karcsú rudat kapunk. Kiolajozott sütőlemezre fektetjük, a tetejét is megkenjük olajjal, és forró sütőben, erős lángon szép pirosra sütjük.

Ha megsült, legalább 10 percig állni hagyjuk, csak utána vágjuk fel kétujjnyi széles, ferde szeletekre.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr461942362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.