ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Narancsos rántott szelet

2010. április 23. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 4 közepes csirkemell, 3 narancs, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl testes vörösbor, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só, őrölt bors

Elkészítése:

A narancsok héját lehámozzuk, vékony laskára vágjuk, és egy kevés vízben 10 percig forraljuk, majd leszűrjük. Ezt a narancs ízű levet fél decire beforraljuk, majd kihűtjük, és a narancsok levével, zúzott fokhagymával, kiskanálnyi olajjal, sóval, meg késhegynyi őrölt borssal összekeverjük.

Lebőrözünk, kicsontozunk négy közepes nagyságú csirkemellet, és az így kapott 8 húsdarabot szeletekké verjük. A húst a narancsos páclével bedörzsöljük, a hűtőszekrényben egy fél napig érleljük, majd lecsepegtetve a szokott módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban szép pirosra sütjük.

A maradék páclevet a vörösborral néhány percig forraljuk, végül a kisült hússzeleteket ezzel meglocsoljuk. Burgonyapürével tálaljuk.



Készíthetjük csirkemell helyett 8 szelet kicsontozott, vékony sertésrövidkaraj-szeletből is.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr121945037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.