ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Bárányhát burgonyaágyban

2010. április 24. - Dyna 122

Hozzávalók 5 személyre: 50 dkg kicsontozott báránykaraj, fokhagyma, 50 dkg burgonya, 3 tojás, 3 tojássárgája, 10 dkg étkezési keményítő, 10 dkg liszt, só, őrölt bors, reszelt szerecsendió, olaj

Elkészítése:

A húst sóval, őrölt borssal és zúzott fokhagymával bedörzsöljük, átsütjük, majd kihűtjük.

A burgonyát alaposan megmossuk és héjastól megfőzzük. Meghámozzuk, áttörjük, és hagyjuk kihűlni. A tojásokkal és a tojássárgákkal elkeverjük az étkezési keményítőt, a lisztet, majd sóval, őrölt borssal és szerecsendióval ízesítjük.

A rózsaszínűre sült bárányhátat 1 cm vastagon bevonjuk a burgonyamasszával, és olajban 5 percig mindkét oldalát átsütjük. Lecsepegtetjük a húst, felszeleteljük, és fokhagymamártással, párolt zöldségekkel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr211947732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.