ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Sárgabarack-krémleves

2010. április 30. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 0,5 literes üveg sárgabarackbefőtt (vagy 40 dkg friss sárgabarackból készített kompót), 0,5 dl barackpálinka (vagy 1 tk. pálinkaaroma), kevés cukor (ha szükséges), 1 dl tejszín (vagy kész tejszínhab), csipetnyi só

Elkészítése:

A leszűrt, kimagozott sárgabarackot 2 dl-nyi levével együtt összeturmixoljuk, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy a lé összesen 8 dl legyen. A turmixpohárba visszatöltve sóval, kevés cukorral ízesítjük, és beleöntjük a barackpálinkát (vagy az aromát). Még egyszer átkeverjük.

A tejszínből kemény habot verünk, majd a csészékbe osztott krémleves tetejére egy-egy evőkanálnyit teszünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr941964147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.