ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Gombás-májas pulykatekercs

2010. május 01. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg pulykamell, 4 gerezd fokhagyma, 5 dl tej, só, bors; a töltelékhez: 2 szikkadt zsemle, 10 dkg gomba, 3 főtt tojás, 1 csirkemáj, 1 tojás, 1 csokor petrezselyem; a tetejére: 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt
 
Elkészítése:
 
A tejben elkeverjük az áttört fokhagymát és a húst egy éjszakán át áztatjuk benne. Másnap lecsöpögtetjük, a zsemlét a visszamaradt tejbe áztatjuk.  A húst széltében behasítjuk és szétnyitjuk, majd egy nagyobb téglalappá klopfoljuk. Besózzuk és megborsozzuk.
 
A zsemlét kinyomkodjuk, majd a vékonyan felszeletelt gombával, a kockára vágott főtt tojásokkal és az elkapart májjal összedolgozzuk. Belekeverjük a felvert tojást, sózzuk, borsozzuk és az apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
 
A húst megkenjük a gombás masszával, majd felgöngyöljük, zsineggel átkötjük, és kivajazott tepsibe fektetjük. Tejföllel megkenjük, 200 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük.
 
Ekkor ráreszeljük a sajtot és a sütőbe annyi időre visszatoljuk, amíg a sajt ráolvad.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr561966195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.