ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Karamelles körtés pite

2010. május 05. - Dyna 122

Hozzávalók (kb. 20 szelethez): 2,5 dl langyos tej, 8 dkg cukor, 4 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 7,5 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja, 1,5 kg érett körte; a diós öntethez: 4 dkg vaj, 12,5 dkg cukor, 7,5 dkg darált dió, 4 ek. rum
 
Elkészítése:
 
A tejet összekeverjük 2 teáskanál cukorral és az élesztővel, majd 15 percig állni hagyjuk.
 
Összekeverjük a lisztet, a vajat, a maradék cukrot, egy csipet sót, a reszelt citromhéjat és az élesztős tejet. Fényesre-hólyagosra verjük, letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
 
A körtéket meghámozzuk, magházát kivágjuk és a húsát vékony szeletekre vágjuk.  A tésztát még egyszer átkeverjük és egy kivajazott tepsibe tesszük. Befedjük a körtével és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
 
A diós öntethez felmelegítjük a vajat, hozzáadjuk a cukrot, és kevergetve megbarnítjuk. Belekeverjük a diót, levesszük a tűzről, és beleöntjük a rumot. A kész, meleg sütemény tetejére öntjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr651976190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása