ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldséges, töltött hústekercs

2010. május 06. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet hosszúkaraj (vagy sovány tarja), 1/2 kg burgonya, 2 db zsemle, 1 tojás, 1 ek. szójagranulátum, 1-1 ek. reszelt vöröshagyma és petrezselyemzöld, 1 csapott ek. ételízesítő, zöldségek (apró karotta, kis gombafejek, zöldborsó, karalábé, apró újburgonya stb.), só, őrölt bors, zsír, római tál

Elkészítése:

A római tálat hideg vízben 30-40 percig áztatjuk. Közben 4 szelet kicsontozott hosszúkarajt (esetleg sovány tarját) vékonyra kiverünk, megszórjuk sóval, őrölt borssal, és félretesszük.

Két beáztatott zsemlét kifacsarunk, elmorzsoljuk, hozzáadunk 1 egész tojást, 1 evőkanál szójagranulátumot, 1-1 kanál reszelt vöröshagymát és apróra vágott petrezselyemzöldet, egy csapott evőkanál ételízesítőt jól összedolgozzuk, és elosztjuk a hústekercsekre.

A vízből kivett római tálat kikenjük zsírral, az aljára teszünk kb. 1/2 kiló hámozott és karikákra vágott nyers burgonyát, erre tesszük a tekerccsé sodort töltött húst, és körberakjuk mindenféle idényzöldséggel: apró karottával, kis gombafejekkel, zöldborsóval, kockára vágott karalábéval, apró újburgonyával stb. Az egészet meglocsoljuk egy kevés zsírral, bőven megszórjuk vágott petrezselyemmel, és az edényt a fedővel letakarva hideg sütőbe tesszük, és előbb lassan melegítve, majd erős tűzön kb. 1,5 óráig sütjük. Ha a zöldségek túl sok vizet eresztettek volna, akkor fedő nélkül süssük még néhány percig, hogy csak kevés lé legyen alatta.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr611978646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.