ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Gombával rakott rizs

2010. május 08. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg rizs, 1 fej vöröshagyma, 30 dkg csiperkegomba, 1 tojássárgája, 2 dl tejföl, 5 dkg trappista sajt, 3 dkg zsemlemorzsa, 2 csokor petrezselyem, pirospaprika, olaj, bors, só

Elkészítése:

A kockára vágott hagymát a megforrósított olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt csiperkegombát. Megpároljuk, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük.

A rizst a szokásos módon megfőzzük, majd összekeverjük a felaprított petrezselyemmel.

Kiolajozott tűzálló tálba rétegezzük a rizst és a gombát. Minden réteget meglocsolunk a tojássárgájával és a reszelt sajttal elkevert tejföllel. Meghintjük zsemlemorzsával és közepesen forró sütőben 25-30 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr401983614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.