ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Körtés rizsfelfújt

2010. május 08. - Dyna 122

Hozzávalók: 3 körte, 1 citrom, 5 dl víz, 20 dkg cukor; a tejberizshez: 5 dl tej, 10 dkg rizs, 1 vaníliarúd, 3 dkg cukor; a krémhez: 2 tojássárgája, 5 dkg cukor, 2,5 dkg liszt, 2,5 dl tej
 
Elkészítése:
 
A meghámozott körtét négyfelé vágjuk és magházát kiemeljük. A húsát citromlével meglocsoljuk. 

A vizet felforraljuk a cukorral, beletesszük a körtét, majd kis lángon 10 perc alatt félpuhára főzzük, és kihűtjük. A hozzávalókból megfőzzük a tejberizst, majd hűlni hagyjuk.
 
A krémhez a tojássárgákat összekeverjük a cukorral, a liszttel és 4 kanál tejjel, majd a maradék felforralt tejbe öntjük, sűrűre főzzük, majd összekeverjük a rizzsel. A massza felét kivajazott tűzálló tálba simítjuk, kirakjuk a körtével, és befedjük a maradék rizzsel. 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr811983623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.