ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Süllő egészben

2010. május 10. - Dyna 122

Hozzávalók 2 személyre: 1 db süllő (kb. 60 dkg-os), 1-2 db alma, pár szál petrezselyem, 1 kisebb burgonya, citrom, só, zsemlemorzsa, liszt, olaj

Elkészítése:

A halat megtisztítjuk, kibelezzük, és mindkét oldalát sűrűn bevagdossuk. Kívül-belül megsózzuk, a belsejébe tisztított és feldarabolt almát és pár szál petrezselymet teszünk, a szájába pedig egy kisebb megtisztított burgonyát (így nem csukódik be). A zsemlemorzsát kevés liszttel elkeverjük és beleforgatjuk a halat. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és úgy tesszük bele a halat, hogy felvegye az edény félköríves formáját. 8-10 perc alatt készre sütjük.

Tálaláskor citromkarikát teszünk a szájába, és a köretnek elkészített burgonya tetején tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr911989666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.