ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Töltött hagyma

2010. május 10. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 6 nagy fej vöröshagyma, 30 dkg főtt füstölt tarja, 1,5 dl tejszín, 15 dkg reszelt sajt, 3 tojás, 3 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, só, fehérbors
 
Elkészítése:
 
A megtisztított hagymákat enyhén sós, forró vízben pár percig előfőzzük. A vízből kiemeljük, lecsepegtetjük. Éles késsel, óvatosan kiszedjük a közepüket. Vigyázzunk, nehogy megsérüljön a külső 2-3 buroklevél.
 
A töltelékhez felaprítjuk a hagyma belső részeit, a fokhagymát és a petrezselyemzöldet. Hozzáadjuk a ledarált füstölt tarját, a reszelt sajt felét, a tojást és a tejszínt. Összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk.
 
Egy kizsírozott tűzálló tálba beleállítjuk a hagymákat, kanalanként elosztjuk bennük a tölteléket, meghintjük a maradék reszelt sajttal, és 170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Friss vagy pirított rozskenyérrel kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr581989573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.