ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Kávérózsák

2010. május 12. - Dyna 122

Hozzávalók (kb. 35 db): 75 ml tejszín, 2 ek. azonnal oldódó kávépor, 15 dkg lágy vaj, 15 dkg porcukor, 6 dkg étkezési keményítő, 25 dkg liszt, 10 dkg tortabevonó csokoládé

Elkészítése:

A tejszínt megmelegítjük, feloldjuk benne a kávéport, majd hagyjuk kihűlni. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A vajat, a porcukrot és az étkezési keményítőt simára keverjük. Hozzáadjuk a kávés tejszínt, végül beleszitáljuk a lisztet és alaposan összedolgozzuk. A masszát csillagcsőrös nyomózsákba töltjük, és S-alakban kis rózsákat nyomunk a sütőpapírra. A sütőben kb. 13-16 perc alatt megsütjük, majd rácsra szedve hagyjuk kihűlni.

Vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét, és a sütiket kb. 1/3 részükig belemártjuk, majd rácson hagyjuk megszáradni.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr251994796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.