ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tejfölös sült töltött paprika

2010. május 12. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 8-10 db húsos zöldpaprika, 30-40 dkg darált sertéshús, 10 dkg félig párolt rizs, 1 db tojás, 1 ek. reszelt vöröshagyma (vagy hagymakrém), 1 ek. ételízesítő, 5-6 dkg húsos füstölt szalonna, 3 dl sűrű tejföl, pár szem paradicsom

Elkészítése:

A töltelékhez a darált húst összedolgozzuk a rizzsel, a vöröshagymával, a tojással és az ételízesítővel.

A zöldpaprikákat hosszában kettévágjuk, magházukat kivesszük és a belsejüket kicsit megsózzuk, majd a töltelékkel púposan megtöltjük.

A szalonnával kizsírozunk egy nagyobb tűzálló tálat vagy tepsit, majd annyi vékony szeletre vágjuk, ahány fél töltött paprikánk van.

A paprikákat egymás mellé a tálra vagy tepsire tesszük, a szalonnaszeleteket a töltelékre helyezzük, 1-2 karika paradicsomot teszünk rájuk, és az egészet leöntjük a tejföllel. 20 percig közepesen forró sütőben, majd további 10-15 percig forró sütőben sütjük, míg a töltelék teteje kicsit megpirul.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr71997097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása