ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Sajtos rizstallérok

2010. május 14. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej vöröshagyma, 2 ek. olaj + a sütéshez, 20 dkg kerek szemű rizs, 1 mk. curry, 5 dl húsleves kockából, 8 dkg sajt, 3 dkg vaj/margarin, 10 dkg liszt, 2 tojás, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 csapott ek. szezámmag
 
Elkészítése:
 
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a rizst, erős tűzön egy percig pirítjuk, hozzákeverjük a curryt, fölöntjük a forró húslevessel, lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig puhára-ragacsosra pároljuk.
 
A reszelt sajtot a vajjal belekeverjük a rizsbe. Sózzuk, borsozzuk, hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük.
 
A masszából nedves kézzel evőkanálnyi gombócokat formálunk, tallérszerűen ellapítjuk. Lisztbe, felvert tojásba, szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába forgatjuk, és forró, bő olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
 
Papírkendőn felitatjuk róluk az olajat, és a kikapcsolt sütőben melegen tartjuk, amíg az összes kisül. Tartármártással kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr352002674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.