ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Karamellás körte

2010. május 15. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg körte, 20 dkg cukor, 1 citrom leve (vagy citromlé), (2-3 ek. körtepálinka)

Elkészítése:

15 deka cukrot egy evőkanál vízzel, állandóan kevergetve aranybarnára pirítunk, majd 2 deci forró vízzel felöntjük és addig forraljuk, amíg a karamell teljesen fel nem oldódik.

Közben 4 szép körtét meghámozunk, félbe vágjuk, a magházukat kivájjuk, de a szárukat rajta hagyjuk. A maradék 5 deka cukorral és a citromlével ízesített vízbe rakjuk, és a körte keménységétől függően 5-10 percig forraljuk, majd alaposan lecsepegtetjük. (A főzővíz jégbe hűtve üdítőitalként fogyasztható!)

A többi körtét meghámozzuk, a húsát apró kockákra vágjuk, és fél deci karamellben puhára pároljuk. (Párolás után 2-3 ek. körtepálinkával ízesíthetjük.)

A fél körtéket egy üvegtálra üregükkel felfelé egymás mellé rakjuk, a párolt körtét a közepükre halmozzuk, és a maradék karamellel leöntve tálalásig hűtőbe tesszük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr822004714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.