ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Sütőtökös-szalonnás rizs

2010. május 17. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg gyors rizs, só, 15 dkg húsos szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 kisebb sütőtök (kb. 80 dkg), őrölt bors, 2 ek. vermut, 5 ek. reszelt parmezán

Elkészítése:

A rizst a tasakon olvasható előírás szerint lobogva forró sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, és melegen tartjuk.

A szalonnát papírvékony, kisujjnyi hosszú csíkokra vágjuk, zsírját kisütjük. A pörcöt lecsepegtetjük, félretesszük.

A tököt meghámozzuk, magos belsejét kikaparjuk, húsát (ami kb. 40-45 deka, ha sokkal több, a felesleget megsüthetjük) vékony szeletekre metéljük. A visszamaradt zsírra dobjuk, és gyakran rázogatva puhára pároljuk.

Megsózzuk, a borssal fűszerezzük, a vermuttal meglocsoljuk, és a félretett pörcöt is belekeverjük.

A melegen tartott rizzsel és a parmezánnal óvatosan összeforgatjuk és tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr842009615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.