ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldséges sertéstokány kagylótésztával

2010. május 17. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 cs. kagylótészta, 80 dkg sertéscomb, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 45 dkg fagyasztott vegyes zöldség, kb. 1 dl olívaolaj, só, őrölt bors, ételízesítő

Elkészítése:

A húst vágjuk ujjnyi vastag csíkokra. Forró olajban pirítsuk meg a felaprított hagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a húscsíkokat, majd fehéredésig pirítsuk. Rakjuk rá a fagyasztott zöldséget. Annyi vizet öntsünk rá, hogy éppen ellepje, sózzuk, borsozzuk, és tegyünk bele ételízesítőt. Fedővel letakarva félpuhára, majd fedő nélkül puhára pároljuk.

Közben a tésztát sós vízben főzzük ki és szűrjük le. Keverjük a zsírjára sült zöldséges húshoz és friss zöldségekkel díszítve tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr722009609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.