ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Meggyleves (2)

2010. május 20. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg meggy megmosva, kimagozva (a magra is szükség lesz), 2 ek. teljes kiőrlésű liszt, 2 dl kefir, 1 db fahéj, 3 szem szegfűszeg, 1 ek. méz, 10 dkg pirított mandula durvára törve, 1 csipet tengeri só

Elkészítés

A meggymagot a fahéjjal, szegfűszeggel, felfőzzük. Állni hagyjuk, majd leszűrjük. A kimagozott meggyet vízben 10 percig főzzük, mézzel, sóval ízesítjük.

A kefirt a liszttel simára keverjük, ezzel a meggyet behabarjuk. Hozzáöntjük a meggymag levét.

Tálaláskor frissen pirított tört mandulát szórunk a tetejére.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr232017242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.