ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Rumos-mazsolás labdák

2010. május 20. - Dyna 122

Hozzávalók kb. 15 darabhoz: 5 dkg mazsola, 3 ek. rum vagy narancslé, 15 dkg  kókuszreszelék, 10 dkg étcsokoládé, 15 dkg porcukor, a díszítéshez színes cukor és csokidara

Elkészítése:

A mazsolát 2-3 órára rumba vagy narancslébe áztatjuk. A kókuszreszeléket leöntjük l dl forró vízzel, 1/2 órát állni hagyjuk, utána jó1 kinyomjuk, hagyjuk ülepedni. Így készítünk sűrű kókusztejet. A lének a legsűrűbb részét használjuk, kb. 1/2 dl-t.

Egy serpenyőben felolvasztjuk a csokoládét, hozzáadjuk a sűrű kókusztejet, és jól összekeverjük. Beleöntjük a porcukrot és a mazsolát, és hagyjuk kicsit összeérni, hűlni.

Kis golyókat formálunk belőle, és beleforgatjuk a színes cukor- és csokidarába.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr212017770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.