ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Gombócleves

2010. május 22. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg burgonya, 1 bögre (2,5 dl-es) liszt, 15 dkg füstölt kolbász, 1 kiskanál Piros Arany, 1 nagyobb szál sárgarépa, 2 kisebb szál fehérrépa, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 3 ek. étolaj, só

Elkészítése:

2 evőkanál olajon 2 csapott evőkanálnyi lisztet megpirítunk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Felengedjük 1 l vízzel, sózzuk, s hozzáadjuk
a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát és füstölt kolbászt.

Közben elkészítjük a gombócot. A megfőtt és összetört burgonyát 1 evőkanál olajjal, a maradék liszttel, sóval összegyúrjuk, és apró gombócokat formálunk belőle. Az elkészített levesben megfőzzük. Ha a gombócok megjelennek a leves felszínén, tálalhatjuk. Tálalás előtt Piros Arannyal elkevert tejfölt öntünk hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr502022644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.