ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Csirkemell Mornay-módra

2010. május 24. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy csirkemell, 7 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, szerecsendió

Elkészítése:

Lebőrözünk, kicsontozunk két nagy csirkemellet, és az így kapott négy húsdarabot szeletté verjük. Sóval, csipetnyi reszelt szerecsendióval bedörzsöljük, és öt
deka vajon kisütjük, majd a levéből kivéve félretesszük.

Simára keverünk két deka lisztet két deci tejjel, beledobunk két deka vajat, és állandóan kevergetve, sűrű besamellé főzzük. A tűzről levéve közékeverünk két deci tejfölt meg öt deka reszelt sajtot, ha kell, utánasózzuk, és felét nagy tűzálló tálba
simítjuk. Félig egymásra fektetve, sorba rakjuk rá a kisütött hússzeleteket, bevonjuk a maradék mártással, és tetejét meglocsoljuk a vajjal, amiben a hús sült. Forró sütőben megsütjük, de nem pirítjuk meg a tetejét.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr172027013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.