ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Reform almáslepény

2010. május 26. - Dyna 122

Hozzávalók: 1,5 kg alma, 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 10 dkg kukoricaliszt, 15 dkg biomargarin, méz, citromlé, 1 kk. szódabikarbóna, fahéj

Elkészítése:

A tönkölylisztet és a kukoricalisztet összekeverjük és hozzáadjuk a kevés citromlében elkevert szódabikarbónát. A biomargarinnal, mézzel és vízzel összedolgozzuk, és addig gyúrjuk, amíg a tészta el nem válik a kezünktől.

Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, ha nagyon leves, egy kicsit kinyomkodjuk, majd összekeverjük a fahéjjal.

A tészta felét kikent kis tepsibe simítjuk, ráöntjük az almát, majd a tészta másik felével betakarjuk. A tetejét villával megszurkáljuk, és közepes lángon világosbarnára sütjük. (kb. 30 perc)

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr832032454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.